Easy Chicken Momos Recipe at Home

Easy Chicken Momos Recipe at Home In English and Urdu

Easy Chicken Momos Recipe at Home In English and Urdu


Ingredients:

2 Cup All Purpose Flour(Maida)

1/2tsp Salt 


Filling Ingredients:


1/2kg Chicken Qeema

1/2tsp Salt

1/4tsp Black Pepper

1/2tsp Crushed Red chilli

1/2tsp Soya Sauce

1tbsp Diced Capsicum

1tbsp Diced Carrots


Directions to Make:


1.Take a large bowl and then add 2 cups of Flour (Maida) with 1/2tsp of salt. Knead the flour with room temperature water as shown in picture. Keep it for half an hour to set the dough.



2.Take  a bowl and add 1/2kg Chicken Qeema,1/2tsp Salt,1/4tsp Black Pepper,1/2tsp Crushed Red chilli,1/2tsp Soya Sauce.


2.Now in a pan sauté 1/2tsp ginger garlic paste and crushed green chilies and add this in Chicken Qeema Mixture and add 1tbsp Diced Capsicum ,1tbsp Diced Carrots.

.


3.Now take a small piece of dough and roll the dough to make a small round shaped (roti) and add fillings and press the sides to make proper shape of Momos.


4.Now take a steamer and place all your ready Momos on it and steam these Momos for 20-25 minutes.


5.And your Delicious Momos are Ready.


Easy Chicken Momos Recipe at Home In  Urdu

اجزاء:

2 کپ آل پرپز آٹا (مائدہ)

1/2 چائے کا چمچ نمک


بھرنے کے اجزاء:


1/2 کلو چکن قیمہ

1/2 چائے کا چمچ نمک

1/4 چائے کا چمچ کالی مرچ

1/2چائے کا چمچ پسی ہوئی لال مرچ

1/2 چائے کا چمچ سویا ساس

1 چمچ کٹی ہوئی شملہ مرچ
1 چمچ کٹی ہوئی گاجر

بنانے کے لیے ہدایات:


1. ایک بڑا پیالہ لیں اور پھر 1/2 چمچ نمک کے ساتھ 2 کپ میدہ (مائدہ) ڈالیں۔ کمرے کے درجہ حرارت کے پانی سے آٹے کو گوندھیں جیسا کہ تصویر میں دکھایا گیا ہے۔ آدھا سیٹ کرنے کے لیے آدھے گھنٹے کے لیے رکھ دیں۔


2. ایک باؤل لیں اور 1/2 کلو چکن قیمہ، 1/2 چائے کا چمچ نمک، 1/4 چائے کا چمچ کالی مرچ، 1/2 عدد پسی ہوئی لال مرچ، 1/2 چائے کا چمچ سویا ساس ڈالیں۔



2. اب ایک پین میں 1/2 عدد ادرک لہسن کا پیسٹ اور پسی ہوئی ہری مرچیں ڈالیں اور اسے چکن قیمہ مکسچر میں ڈالیں اور 1کھانے کا چمچ کٹی ہوئی شملہ مرچ، 1کھانے کا چمچ کٹی ہوئی گاجریں ڈال دیں۔

3۔اب آٹے کا ایک چھوٹا ٹکڑا لیں اور آٹے کو رول کر کے ایک چھوٹی گول شکل (روٹی) بنائیں اور فلنگز ڈالیں اور اطراف کو دبائیں تاکہ موموس کی مناسب شکل بن سکے۔

4. اب ایک سٹیمر لیں اور اس پر اپنے تمام تیار موموس رکھیں اور ان موموسوں کو 20-25 منٹ تک بھاپ لیں۔

5. اور آپ کے مزیدار مومو تیار ہیں۔

0 Comments