Kadhi Pakora Recipes in 5 Different Styles Urdu & English

Kadhi Pakora Recipes in 5 Different Styles Urdu & English |Kadhi pakora recipe in urdu |Kadhi pakora recipe in english |Kadhi Pakora Recipe in English | .Kadhi Pakora Recipe in Urdu3.Punjabi Kadhi Pakora Recipe by Ruby 4.Kadhi Pakora Recipe Pakistani by Amna Riaz |.Kadhi Pakora Recipe by Ijaz Ansari|Paksitani style kadhi pakora |Indian style Kadhi pkora




Click On Your Fvourite Menu:

1.Kadhi Pakora Recipe in English


Kadhi Pakora in urdu and english



1.Kadhi Pakora Recipe by Food Fusion

Ingredients:

Prepare Kadhi:

Gram flour 1 Cup

Yogurt sour ½ kg

Water 1 & ½ Cups

Oil 3 tbsp

Curry leaves 10-12

Cumin seeds ½ tsp

Ginger garlic paste 1 & ½ tbsp

Turmeric powder 2 tsp

 Red chili powder1 tbsp

Salt ½ tbsp or to taste

Water ¼ Cup

Water 3 Cups

Prepare Pakoray:

Gram flour 2 Cups

Salt 1 tsp or to taste

Baking soda ¼ tsp

Water 1 Cup or as required

Coriander seeds crushed 1 tbsp

Red chili powder 1 tsp

Green chilies chopped 2

Onion sliced 1 medium

Fresh coriander chopped ¼ Cup

Tadka:

Oil ¼ Cup

Onion sliced 1 small

Garlic 3 cloves

Whole red chilies 4-5

Zeera Cumin seeds 1 tsp

Curry leaves 8-10


How to Cook?

Prepare Kadhi:

1.In frying pan, add gram flour and roast until fragrant & let it cool.

2.In bowl, add roasted gram flour, yogurt and mix well.

3.Gradually add water and mix well until smooth and set aside.

4.In pot, add oil, curry leaves ,cumin seeds, ginger garlic paste and mix well.

5.Add turmeric powder, red chili powder, salt and mix well.

6.Add water and mix well for 2 minutes.

7.Add gram flour yogurt mixture and mix well.

8.Add water, mix well and bring it to boil, cover and cook on low flame (approx. 2 & ½ hours) and keep stirring in between.

Prepare Pakoray:


11.In pot, add gram flour, salt, baking soda and mix well.

12.Gradually add water and mix well to form a smooth batter.

13.Add coriander seeds, red chili powder, green chilies, onion, fresh coriander and mix well.

14.In wok, heat oil and fry pakoray until crispy and golden.

15.Now add fried pakoray in kadhi, stir gently and cook for 1-2 minutes.

For Tadka:

16.In frying pan, add oil, onion and fry until translucent.

17.Add garlic and fry.

18.Add whole red chilies and mix, add cumin seeds, curry leaves and mix well.

19.Now add tadka on kadhi and serve with rice.


2.Kadhi Pakora Recipe by Food Fusion in Urdu



Kadhi Pakora Recipe  in Urdu



اجزاء:


کڑی تیار کریں:


چنے کا آٹا 1 کپ


دہی کھٹا آدھا کلو


پانی ڈیڑھ کپ


تیل 3 کھانے کے چمچ


کری پتے 10-12


زیرہ آدھا چائے کا چمچ


ادرک لہسن کا پیسٹ 1 اور ½ کھانے کا چمچ


ہلدی پاؤڈر 2 چمچ


 لال مرچ پاؤڈر 1 کھانے کا چمچ


نمک آدھا چمچ یا حسب ذائقہ


پانی ¼ کپ


پانی 3 کپ


پکورے تیار کریں:


چنے کا آٹا 2 کپ


نمک 1 چمچ یا حسب ذائقہ


بیکنگ سوڈا ¼ چائے کا چمچ


پانی 1 کپ یا حسب ضرورت


دھنیا پسا ہوا 1 چمچ


لال مرچ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ


ہری مرچیں کٹی ہوئی 2


پیاز 1 درمیانی کٹی ہوئی۔


تازہ دھنیا کٹا ہوا ¼ کپ


ٹڈکا:


تیل ¼ کپ


پیاز 1 چھوٹی کٹی ہوئی۔


لہسن 3 لونگ


پوری سرخ مرچ 4-5


زیرہ زیرہ 1 عدد


کری پتے 8-10

کیسے پکائیں؟


کڑی تیار کریں:


1. کڑاہی میں چنے کا آٹا ڈالیں اور خوشبودار ہونے تک بھونیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔


2. پیالے میں بھنے ہوئے چنے کا آٹا، دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔


3. آہستہ آہستہ پانی ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں جب تک کہ ہموار نہ ہو جائے اور ایک طرف رکھ دیں۔


4. برتن میں تیل، کڑھی پتے، زیرہ، ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔


5. ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔


6. پانی شامل کریں اور 2 منٹ تک اچھی طرح مکس کریں۔


7. چنے کے آٹے کے دہی کا مکسچر شامل کریں اور اچھی طرح مکس کریں۔


8۔پانی شامل کریں، اچھی طرح مکس کریں اور ابالنے پر لائیں، ڈھک کر ہلکی آنچ پر پکائیں (تقریباً 2 اور ½ گھنٹے) اور درمیان میں ہلاتے رہیں۔


پکورے تیار کریں:


11. برتن میں چنے کا آٹا، نمک، بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔


12. آہستہ آہستہ پانی ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں تاکہ ہموار بیٹر بن جائے۔


13. دھنیا، لال مرچ پاؤڈر، ہری مرچ، پیاز، تازہ دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔


14. کڑاہی میں تیل گرم کریں اور پکورے کو کرسپی اور سنہری ہونے تک بھونیں۔


15. اب کڑھی میں تلی ہوئی پکورے ڈالیں، آہستہ سے ہلائیں اور 1-2 منٹ تک پکائیں۔


ٹڈکا کے لیے:


16. کڑاہی میں تیل، پیاز ڈال کر پارباسی ہونے تک بھونیں۔


17. لہسن ڈال کر بھونیں۔


18. پوری سرخ مرچیں ڈالیں اور مکس کریں، زیرہ، کڑھی پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔


19۔اب کڑھی پر تڑکا ڈالیں اور چاولوں کے ساتھ سرو کریں۔


3.Punjabi Kadhi Pakora Recipe by Ruby 


Punjabi Kadhi Pakora Recipe by Ruby


Ingredients:

3tbsp Oil

1/4th Fenugreek Seeds

1tsp Mustard Seeds

1tsps Cumin Seeds

1/2cup chopped onion

2green chilies

3cup yogurt

1/2 cup Besan

2tbsp garlic paste

1tbsp coriander powder 

1tsp red chili powder

1tsp turmeric powder
7cups water

Prepare Pakoray:

Gram flour 2 Cups

Salt 1 tsp or to taste

Baking soda ¼ tsp

Water 1 Cup or as required

Coriander seeds crushed 1 tbsp

Red chili powder 1 tsp

Green chilies chopped 2

Onion sliced 1 medium

Fresh coriander chopped ¼ Cup

Tadka:

Oil ¼ Cup

Onion sliced 1 small

Garlic 3 cloves

Whole red chilies 4-5

Zeera Cumin seeds 1 tsp

Curry leaves 8-10


How to Cook?

1.In a pan add 3tbsp oil ,add 1/4th Fenugreek Seeds,1tsp Mustard Seeds,1tsps Cumin Seeds and sauté until fragrance comes out and then add 1/2cup chopped onion2 green chilies.

2.Nowadd 1/2cup chopped onion 2green chilies and sauté along other ingredients.

3.Now in a bowl add 3 cups of yogurt and add 1/2cup besan and whisk well ,add 2tbsp garlic paste,1tbsp coriander powder ,1tsp red chili powder,1tsp turmeric powder. Mix well all the spices yogurt and besan and then add 7cups of water, after mixing with water ,add this mixture in a onion and other ingredients pot.

4.Cook it on medium low flame for half an hour.

For Pakoray:

5.In pot, add gram flour, salt, baking soda and mix well.

6.Gradually add water and mix well to form a smooth batter.

7.Add coriander seeds, red chili powder, green chilies, onion, fresh coriander and mix well.

8.In wok, heat oil and fry pakoray until crispy and golden.

9.Now add fried pakoray in kadhi, stir gently and cook for 1-2 minutes.

For Tadka:

10.In frying pan, add oil, onion and fry until translucent.

11.Add garlic and fry.

12.Add whole red chilies and mix, add cumin seeds, curry leaves and mix well.

13.Now add tadka on kadhi and serve with rice.


4.Kadhi Pakora Recipe Pakistani by Amna Riaz


Kadhi Pakora Recipe Pakistani by Amna Riaz


Kadhi Ingredients:


Chickpea Flour 1 Cup

Yogurt 1/2 Kg

Onion 1 (Chopped)

Ginger Garlic Paste 1 tbsp

Button Red Chillies 6

Fenugreek Seeds 1/4 tsp

Turmeric Powder 1 tsp

Red Chilli Powder 1 tbsp

Salt 1 tsp

Curry leaves 4

Water 4 Glass

Oil 1/2 Cup


Pakora Ingredients:


Chickpea Flour 2 Cup

Onion 1 (Chopped)

Mint 2 tbsp

Green Coriander 2 tbsp

Kasuri Methi 1 tbsp

Garlic 2 Cloves (Chopped)

Green Chilies 4 (Paste)

Pomegranate Seeds 1 tsp (Crushed)

Dry Coriander 1 tbsp (Crushed)

Salt 1/2 tsp

Red Chili Powder 1 tbsp

Cumin Powder 1 tsp

Baking Soda 1 Pinch

Water as You Required


Tarka Ingredients:


Button Red Chilies 5

Curry leaves 4

Cumin 1 tsp

Oil 1/2 Cup


How to Cook?

1.In bowl, add roasted gram flour, yogurt and mix well.

2.Gradually add water and mix well until smooth and set aside.

3.In pot, add oil, curry leaves ,cumin seeds, ginger garlic paste and mix well.

4.Add turmeric powder, red chili powder, salt and mix well.

5.Add water and mix well for 2 minutes.

6.Add gram flour yogurt mixture and mix well.

7.Add water, mix well and bring it to boil, cover and cook on low flame (approx. 2 & ½ hours) and keep stirring in between.

Prepare Pakoray:


8.In pot, add gram flour, salt, baking soda, pomegranate seeds and mix well.

9.Gradually add water and mix well to form a smooth batter.

10.Add coriander seeds, red chili powder, green chilies, onion, fresh coriander and mix well.

11.In wok, heat oil and fry pakoray until crispy and golden.

12.Now add fried pakoray in kadhi, stir gently and cook for 1-2 minutes.


For Tadka:


13.In frying pan, add oil, onion and fry until translucent.

14.Add garlic and fry.

15.Add whole red chilies and mix, add cumin seeds, curry leaves and mix well.

16.Now add tadka on kadhi and serve naan or rice.


5.Kadhi Pakora Recipe by Ijaz Ansari



Kadhi Pakora Recipe by Ijaz Ansari


Ingredients
Kadhi Ingredients

1/2 cup cooking oil 

2 bay leaves

1 large chopped onion

1tbsp ginger garlic paste 

1tsp red chili powder 

1tsp turmeric powder and salt

750gram of yogurt 

150grams of besan

4cups of water 

For pakoras

 1 Medium Potato 

1 small Brinjal 

1 Small Onion

 1tsp red Chili powder

1tsp Coriander 

Powder bit of baking powder 

Besan

 Salt

For Garnishing

Green Chilies
Fresh Coriander


How to Cook?

1.In a pan add 1/2 cup cooking oil ,add 2 bay leaves and ,1 large chopped onion, and fry the onions till light brown then add 1tbsp ginger garlic paste and cook it for 4-5 minutes and then add 1tsp red chili powder ,1tp turmeric powder and salt.

2.In anther bowl ,take 750gram of yogurt and whisk it well then add 150grams of besan add 4cups of water and mix it well.

3.Add the yogurt besan mixture in frying onion masala and cook it for 30 minutes.

4.For pokaras ,take 1 medium potato ,1 small brinjal and 1 small onion, thinly sliced and ,add them in a bowl and mix with 1tsp red chili powder,1tsp coriander powder bit of baking powder ,besan and salt to make a thick paste  and fry them.

5.Add all pokras in Kadhi and then add 1/2tsp coriander powder,1/2tbsp cumin powder, black pepper 1/4th tsp,mix well and garnish it with green chilies and fresh coriander. Delicious Kadhi Pakora is Ready.


0 Comments