Kadhi Pakora Recipes in 5 Different Styles Urdu & English |Kadhi pakora recipe in urdu |Kadhi pakora recipe in english |Kadhi Pakora Recipe in English | .Kadhi Pakora Recipe in Urdu3.Punjabi Kadhi Pakora Recipe by Ruby 4.Kadhi Pakora Recipe Pakistani by Amna Riaz |.Kadhi Pakora Recipe by Ijaz Ansari|Paksitani style kadhi pakora |Indian style Kadhi pkora
Click On Your Fvourite Menu:
1.Kadhi Pakora Recipe in English
1.Kadhi Pakora Recipe by Food Fusion
Ingredients:
Prepare Kadhi:
Gram flour 1 Cup
Yogurt sour ½ kg
Water 1 & ½ Cups
Oil 3 tbsp
Curry leaves 10-12
Cumin seeds ½ tsp
Ginger garlic paste 1 & ½ tbsp
Turmeric powder 2 tsp
Red chili powder1 tbsp
Salt ½ tbsp or to taste
Water ¼ Cup
Water 3 Cups
Prepare Pakoray:
Gram flour 2 Cups
Salt 1 tsp or to taste
Baking soda ¼ tsp
Water 1 Cup or as required
Coriander seeds crushed 1 tbsp
Red chili powder 1 tsp
Green chilies chopped 2
Onion sliced 1 medium
Fresh coriander chopped ¼ Cup
Tadka:
Oil ¼ Cup
Onion sliced 1 small
Garlic 3 cloves
Whole red chilies 4-5
Zeera Cumin seeds 1 tsp
Curry leaves 8-10
How to Cook?
Prepare Kadhi:
1.In frying pan, add gram flour and roast until fragrant & let it cool.
2.In bowl, add roasted gram flour, yogurt and mix well.
3.Gradually add water and mix well until smooth and set aside.
4.In pot, add oil, curry leaves ,cumin seeds, ginger garlic paste and mix well.
5.Add turmeric powder, red chili powder, salt and mix well.
6.Add water and mix well for 2 minutes.
7.Add gram flour yogurt mixture and mix well.
8.Add water, mix well and bring it to boil, cover and cook on low flame (approx. 2 & ½ hours) and keep stirring in between.
Prepare Pakoray:
11.In pot, add gram flour, salt, baking soda and mix well.
12.Gradually add water and mix well to form a smooth batter.
13.Add coriander seeds, red chili powder, green chilies, onion, fresh coriander and mix well.
14.In wok, heat oil and fry pakoray until crispy and golden.
15.Now add fried pakoray in kadhi, stir gently and cook for 1-2 minutes.
For Tadka:
16.In frying pan, add oil, onion and fry until translucent.
17.Add garlic and fry.
18.Add whole red chilies and mix, add cumin seeds, curry leaves and mix well.
19.Now add tadka on kadhi and serve with rice.
2.Kadhi Pakora Recipe by Food Fusion in Urdu
اجزاء:
کڑی تیار کریں:
چنے کا آٹا 1 کپ
دہی کھٹا آدھا کلو
پانی ڈیڑھ کپ
تیل 3 کھانے کے چمچ
کری پتے 10-12
زیرہ آدھا چائے کا چمچ
ادرک لہسن کا پیسٹ 1 اور ½ کھانے کا چمچ
ہلدی پاؤڈر 2 چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1 کھانے کا چمچ
نمک آدھا چمچ یا حسب ذائقہ
پانی ¼ کپ
پانی 3 کپ
پکورے تیار کریں:
چنے کا آٹا 2 کپ
نمک 1 چمچ یا حسب ذائقہ
بیکنگ سوڈا ¼ چائے کا چمچ
پانی 1 کپ یا حسب ضرورت
دھنیا پسا ہوا 1 چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ
ہری مرچیں کٹی ہوئی 2
پیاز 1 درمیانی کٹی ہوئی۔
تازہ دھنیا کٹا ہوا ¼ کپ
ٹڈکا:
تیل ¼ کپ
پیاز 1 چھوٹی کٹی ہوئی۔
لہسن 3 لونگ
پوری سرخ مرچ 4-5
زیرہ زیرہ 1 عدد
کری پتے 8-10
کیسے پکائیں؟
کڑی تیار کریں:
1. کڑاہی میں چنے کا آٹا ڈالیں اور خوشبودار ہونے تک بھونیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔
2. پیالے میں بھنے ہوئے چنے کا آٹا، دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
3. آہستہ آہستہ پانی ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں جب تک کہ ہموار نہ ہو جائے اور ایک طرف رکھ دیں۔
4. برتن میں تیل، کڑھی پتے، زیرہ، ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
5. ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
6. پانی شامل کریں اور 2 منٹ تک اچھی طرح مکس کریں۔
7. چنے کے آٹے کے دہی کا مکسچر شامل کریں اور اچھی طرح مکس کریں۔
8۔پانی شامل کریں، اچھی طرح مکس کریں اور ابالنے پر لائیں، ڈھک کر ہلکی آنچ پر پکائیں (تقریباً 2 اور ½ گھنٹے) اور درمیان میں ہلاتے رہیں۔
پکورے تیار کریں:
11. برتن میں چنے کا آٹا، نمک، بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
12. آہستہ آہستہ پانی ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں تاکہ ہموار بیٹر بن جائے۔
13. دھنیا، لال مرچ پاؤڈر، ہری مرچ، پیاز، تازہ دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
14. کڑاہی میں تیل گرم کریں اور پکورے کو کرسپی اور سنہری ہونے تک بھونیں۔
15. اب کڑھی میں تلی ہوئی پکورے ڈالیں، آہستہ سے ہلائیں اور 1-2 منٹ تک پکائیں۔
ٹڈکا کے لیے:
16. کڑاہی میں تیل، پیاز ڈال کر پارباسی ہونے تک بھونیں۔
17. لہسن ڈال کر بھونیں۔
18. پوری سرخ مرچیں ڈالیں اور مکس کریں، زیرہ، کڑھی پتے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
19۔اب کڑھی پر تڑکا ڈالیں اور چاولوں کے ساتھ سرو کریں۔
3.Punjabi Kadhi Pakora Recipe by Ruby
Prepare Pakoray:
Gram flour 2 Cups
Salt 1 tsp or to taste
Baking soda ¼ tsp
Water 1 Cup or as required
Coriander seeds crushed 1 tbsp
Red chili powder 1 tsp
Green chilies chopped 2
Onion sliced 1 medium
Fresh coriander chopped ¼ Cup
Tadka:
Oil ¼ Cup
Onion sliced 1 small
Garlic 3 cloves
Whole red chilies 4-5
Zeera Cumin seeds 1 tsp
Curry leaves 8-10
6.Gradually add water and mix well to form a smooth batter.
7.Add coriander seeds, red chili powder, green chilies, onion, fresh coriander and mix well.
8.In wok, heat oil and fry pakoray until crispy and golden.
9.Now add fried pakoray in kadhi, stir gently and cook for 1-2 minutes.
For Tadka:
10.In frying pan, add oil, onion and fry until translucent.
11.Add garlic and fry.
12.Add whole red chilies and mix, add cumin seeds, curry leaves and mix well.
13.Now add tadka on kadhi and serve with rice.
4.Kadhi Pakora Recipe Pakistani by Amna Riaz
Kadhi Ingredients:
Chickpea Flour 1 Cup
Yogurt 1/2 Kg
Onion 1 (Chopped)
Ginger Garlic Paste 1 tbsp
Button Red Chillies 6
Fenugreek Seeds 1/4 tsp
Turmeric Powder 1 tsp
Red Chilli Powder 1 tbsp
Salt 1 tsp
Curry leaves 4
Water 4 Glass
Oil 1/2 Cup
Pakora Ingredients:
Chickpea Flour 2 Cup
Onion 1 (Chopped)
Mint 2 tbsp
Green Coriander 2 tbsp
Kasuri Methi 1 tbsp
Garlic 2 Cloves (Chopped)
Green Chilies 4 (Paste)
Pomegranate Seeds 1 tsp (Crushed)
Dry Coriander 1 tbsp (Crushed)
Salt 1/2 tsp
Red Chili Powder 1 tbsp
Cumin Powder 1 tsp
Baking Soda 1 Pinch
Water as You Required
Tarka Ingredients:
Button Red Chilies 5
Curry leaves 4
Cumin 1 tsp
Oil 1/2 Cup
1.In bowl, add roasted gram flour, yogurt and mix well.
2.Gradually add water and mix well until smooth and set aside.
3.In pot, add oil, curry leaves ,cumin seeds, ginger garlic paste and mix well.
4.Add turmeric powder, red chili powder, salt and mix well.
5.Add water and mix well for 2 minutes.
6.Add gram flour yogurt mixture and mix well.
7.Add water, mix well and bring it to boil, cover and cook on low flame (approx. 2 & ½ hours) and keep stirring in between.
Prepare Pakoray:
8.In pot, add gram flour, salt, baking soda, pomegranate seeds and mix well.
9.Gradually add water and mix well to form a smooth batter.
10.Add coriander seeds, red chili powder, green chilies, onion, fresh coriander and mix well.
11.In wok, heat oil and fry pakoray until crispy and golden.
12.Now add fried pakoray in kadhi, stir gently and cook for 1-2 minutes.
For Tadka:
13.In frying pan, add oil, onion and fry until translucent.
14.Add garlic and fry.
15.Add whole red chilies and mix, add cumin seeds, curry leaves and mix well.
16.Now add tadka on kadhi and serve naan or rice.
0 Comments