Chicken Spaghetti's 5 Different Recipes In Urdu & English

Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe | Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe in Urdu |Creamy Chicken Spaghetti Recipe |Alfredo/Italian Chicken Spaghetti Recipe | Spaghetti with Cream Tomato Sauce Recipe | Pasta/Spaghetti in White Sauce


Menu:

1.Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe

2.Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe in Urdu

3.Creamy Chicken Spaghetti Recipe

4.Alfredo/Italian Chicken Spaghetti Recipe

5.Spaghetti with Cream Tomato Sauce Recipe

6.Pasta/Spaghetti in White Sauce



Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe



1.Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe

Ingredients:

Water as required

Spaghetti 300g

Salt 1 & ½ tsp or to taste

Cooking oil 1-2 tbsp

Soy sauce 1 tbsp

Vinegar ½ tbsp

White pepper powder 1 tsp

Salt ½ tsp or to taste

Garlic powder 1 tsp

Chicken boneless stripes 300g

Baking soda ¼ tsp

Cooking oil 2 tbsp

Soy sauce 2 tbsp

Chili sauce 3 tbsp

Chili garlic sauce 1 tbsp

Oyster sauce 2 tbsp

Sesame oil 1 tbsp

Sugar 1 tbsp

Salt 1 tsp or to taste

Black pepper powder 1 tsp

Cooking oil 1-2 tbsp

Carrots julienne 1 cup

Capsicum julienne 1 cup

Cabbage shredded 1 & ½ cups

Cooking oil 2-3 tbsp

Garlic sliced 8-10 cloves

Spring onion white 2 tbsp

Spaghetti boiled

Fried Chicken

Prepared chow Mein sauce

Stir fried vegetables

Spring onion 1-2 tbsp


How to Cook?


1.In boiling water add spaghettis & mix well.

2.Add salt, mix well & boil until tender (4-5 minutes).

3.a pot place a strainer, strain it & rinse with tap water. Add oil, mix well, strain & set.

4.In a bowl add soy sauce, vinegar, white pepper powder, salt, garlic powder & mix well. 

5.Add chicken boneless stripes & mix well.

6.Add baking soda & mix well. Cover & let it rest for 15 minutes.

7.In a wok add cooking oil, marinated chicken, cook for 4-5 minutes on medium flame or until done & set aside.

8.In a bowl add soy sauce, chili sauce, chili garlic sauce, oyster sauce, sesame oil, sugar, salt, black pepper powder, mix well. Chow Mein sauce is ready & set aside. 

9.In the same wok add cooking oil, carrots, capsicum, cabbage, mix well & sauté for 2 minutes. Take out & set aside.

10.In same wok add cooking oil, garlic & mix well.

11.Add spring onion white, mix well & sauté for a minute.

12.Add boiled spaghettis & mix well for a minute.

13.Add cooked chicken & mix well.

14.Add prepared chow Mein sauce, mix well & cook for 1 minute on high flame.

15.Add stir fried vegetables & mix well.

16.Add spring onion leaves, mix well & serve.

Chow Mein is Ready to serve.


2.Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe In Urdu

اجزاء:
پانی حسب ضرورت

سپتیٹی 300 گرام

نمک آدھا چائے کا چمچ یا حسب ذائقہ

کھانا پکانے کا تیل 1-2 چمچ

سویا ساس 1 کھانے کا چمچ

سرکہ آدھا کھانے کا چمچ

سفید مرچ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ

نمک آدھا چائے کا چمچ یا حسب ذائقہ

لہسن پاؤڈر 1 چائے کا چمچ

چکن بونلیس سٹرپس 300 گرام

بیکنگ سوڈا ¼ چائے کا چمچ

کھانا پکانے کا تیل 2 کھانے کے چمچ

سویا ساس 2 کھانے کے چمچ

چلی سوس 3 کھانے کے چمچ

چلی گارلک سوس 1کھانے کا چمچ

اویسٹر ساس 2 کھانے کے چمچ

تل کا تیل 1 چمچ

چینی 1 چمچ

نمک 1 چمچ یا حسب ذائقہ

کالی مرچ پاؤڈر 1 چائے کا چمچ

کھانا پکانے کا تیل 1-2 چمچ

گاجر جولین 1 کپ

شملہ مرچ جولین 1 کپ

گوبھی کٹی ہوئی ڈیڑھ کپ

کھانا پکانے کا تیل 2-3 کھانے کے چمچ

لہسن 8-10 لونگ کاٹ لیں۔

اسپرنگ پیاز سفید 2 کھانے کے چمچ

اسپگیٹی ابلی ہوئی

فرائیڈ چکن

چاؤ مین کی چٹنی تیار ہے۔

تلی ہوئی سبزیوں کو ہلائیں۔

اسپرنگ پیاز 1-2 چمچ



کیسے پکائیں؟


1. ابلتے ہوئے پانی میں اسپگیٹیس ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں۔

2. نمک شامل کریں، اچھی طرح مکس کریں اور نرم ہونے تک ابالیں (4-5 منٹ)۔

3. ایک برتن میں چھاننے والا رکھیں، اسے چھان لیں اور نلکے کے پانی سے دھو لیں۔ تیل ڈالیں، اچھی طرح مکس کریں، چھان کر سیٹ کریں۔

4. ایک پیالے میں سویا ساس، سرکہ، سفید مرچ پاؤڈر، نمک، لہسن پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5. چکن کی ہڈیوں کے بغیر پٹیاں شامل کریں اور اچھی طرح مکس کریں۔

6. بیکنگ سوڈا شامل کریں اور اچھی طرح مکس کریں۔ ڈھک کر 15 منٹ تک آرام کرنے دیں۔

7. ایک کڑاہی میں کوکنگ آئل، میرینیٹ شدہ چکن ڈالیں، درمیانی آنچ پر 4-5 منٹ تک پکائیں یا جب تک مکمل نہ ہو جائیں اور ایک طرف رکھ دیں۔

8۔ایک پیالے میں سویا ساس، چلی سوس، چلی گارلک ساس، اویسٹر ساس، سیسم آئل، چینی، نمک، کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ چاؤ مین کی چٹنی تیار ہے اور ایک طرف رکھ دیں۔

9. اسی کدو میں کوکنگ آئل، گاجر، شملہ مرچ، بند گوبھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور 2 منٹ تک بھونیں۔ باہر نکال کر ایک طرف رکھ دیں۔

10. اسی کڑاہی میں کوکنگ آئل، لہسن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

11. سفید پیاز شامل کریں، اچھی طرح مکس کریں اور ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

12. ابلی ہوئی اسپگیٹیس شامل کریں اور ایک منٹ تک اچھی طرح مکس کریں۔

13. پکا ہوا چکن شامل کریں اور اچھی طرح مکس کریں۔

14. تیار شدہ چاؤ مین ساس شامل کریں، اچھی طرح مکس کریں اور تیز آگ پر 1 منٹ تک پکائیں۔

15. تلی ہوئی سبزیاں شامل کریں اور اچھی طرح مکس کریں۔

16. موسم بہار کے پیاز کے پتے شامل کریں، اچھی طرح مکس کریں اور سرو کریں۔

چاؤ مین خدمت کے لیے تیار ہے۔




3.Creamy Chicken Spaghetti  Recipe



Creamy Chicken Spaghetti  Recipe


Ingredients:

Water
1tbsp Salt
250g Spaghetti
2tbsp of oil 
200gram  boneless chicken 
1tsp of black pepper
2tbsp of butter
1tbsp of chopped garlic
1 medium chopped onion 
1/2 red bell pepper
1/2 yellow bell pepper
2tbsp of all purpose flour
600ml of milk
1/2tsp of black pepper powder 
1tsp of parsley
1tsp of basil
1 tsp of chili flakes
1/2 cup of parmesan cheese or cheddar cheese




How to Make?


1.Boil water in a pot ,add 1tbsp of salt then add 250g of spaghetti ,boil for 11 minutes or per given instructions given on pack.

2.When cooked ,turn off the heat and drain the water.

3.Now in a pan add 2tbsp of oil ,add 200gram of boneless chicken ,add 1tsp of black pepper ,1tsp of salt and cook it until golden brown and then take out in a bowl.

4.Add 2tbsp of butter in a same pan then add 1tbsp of chopped garlic ,add 1 medium chopped onion ,sauté for a minute then add 1/2 red bell pepper and 1/2 yellow bell pepper, sauté for a minute.

5.After that add 2tbsp of all purpose flour, sauté on low heat for 30 seconds, gradually add 600ml of milk ,mix well ,cook until it turns thick, Now add 1/2tsp of black pepper powder ,1tsp of parsley,1tsp of basil,1 tsp of chili flakes' and mix it well.

6.Add 1/2 cup of parmesan cheese or cheddar cheese ,stir it well and then add cooked chicken and in last add boiled spaghetti ,give it a good mix and turn off the heat.

7.Delicious Creamy Chicken Spaghetti is Ready.


4.Alfredo/Italian Chicken Spaghetti Recipe 



Alfredo/Italian Chicken Spaghetti Recipe




Ingredients:

Spaghetti                        300g
Chicken                           200g
Mushrooms                    100g
Onion                               1/2 large
Garlic                               2 cloves
Chicken Broth                1 cup
Heavy Cream                 1 cup
Cream Cheese               1/2 cup
Parmesan Cheese        1/2 cup
                 Salt                       1 tsp (to taste)
Black Pepper                 1 tsp
Coconut Oil                    2 tbsp
Parsley
Chili Flakes                    1 tsp
Paprika                           1/2 tsp


How to Make?

1.In a  pan add 2tbsp of coconut oil ,add 200g of chicken, cook until
golden brown then add 100g of mushrooms,1/2 large onion finely chopped, chopped garlic ,salt 1tsp,1tsp black pepper ,cook for 5 minutes then add 1cup chicken broth ,Let the broth boil and then add 300g of spaghetti ,Cook for 8-10 minutes.

2.After that add 1cup of heavy cream,1/2 cup of cream cheese ,parsley,1/2 cup of parmesan cheese ,mix well and add 1tsp of chili flakes,1/2tsp paprika, Mix well and dish out.

3.Delicious Alfredo/Italian Chicken Spaghetti is ready.




5.Spaghetti with Tomato Cream Sauce Recipe




Spaghetti with Tomato Cream Sauce Recipe



                                  Ingredients:


Tomatoes 3-4 medium 
Boiling water as required 
Butter 1 tbsp
Garlic chopped 1 tbsp
Chicken boneless cubes 250 grams
Paprika powder ½ tsp
Salt 1/2 tsp or to taste
Black pepper powder ½ tsp
Butter 2 tbsp
Garlic chopped 1 & ½ tbsp
Onion chopped 1 medium
Black pepper crushed 1 tsp
Salt 1/2 tsp or to taste
Chicken stock cube 1
Fresh parsley chopped 1 tbsp
Milk 1 Cup
Cream 1/4 Cup 
Cheddar cheese grated 1/2 cup
Spaghetti 250 grams (boiled as per pack’s instruction)
Fresh parsley chopped 

How to Cook?

1.Cut tomatoes slightly with the help if the knife.

2.In boiling water, add tomatoes and blanch for 3 minutes then remove skin.

3.In blender jar, add blanched tomatoes and blend to make a puree & set aside.

4.In wok, add butter and let it melt.

5.Add garlic and mix well.

6.Add chicken boneless cubes and mix well until changes color.

7.Add paprika powder, salt, black pepper powder and mix well.

8.Cover and cook on low flame for 12-15 minutes then cook on high flame until dries up & take out in a bowl.

9.In the same wok, add butter and let it melt.

10.Add garlic and mix well.

11.Add onion, mix well and sauté until translucent.

12.Now add tomato puree and mix well, cover and cook on low flame for 5 minutes.

13.Add black pepper crushed, salt, chicken stock cube and mix well.

14.Add fresh parsley and mix well.

15.Add milk, cream and whisk well.

16.Add half quantity of cooked chicken and mix well.

17.Add cheddar cheese, mix well and cook for 2-3 minutes.

18.Add boiled spaghetti and give it a good mix.

19.Add fresh parsley.

20.In serving dish, add creamy tomato spaghetti ,cooked chicken, fresh parsley & serve.

Spaghetti/Pasta with Tomato Cream Sauce is Ready to Serve.





6.Pasta/Spaghetti  in White Sauce 




Pasta/Spaghetti  in White Sauce


Ingredients

Chicken boneless cubes 350 grams
Ginger garlic paste 1 tsp
Salt ½ tsp or to taste
Black pepper powder ½ tsp
Oil 2 tbsp
Oil 1 tbsp
Mushroom sliced ½ Cup
Capsicum strips 1 medium
Red chili crushed ½ tsp 

White Sauce:

Butter 2 tbsp
All-purpose flour 2 tbsp
Milk 1 & ½ Cups
Dried oregano 1 tsp
Black pepper powder ½ tsp
Salt 1 tsp or to taste
Cheddar cheese grated 2 tbsp
Shell pasta (boiled) 400 grams

How to Cook?

1.Boiled pasta as per packet instructions & set aside.

2.In bowl, add chicken, ginger garlic paste, salt and black pepper powder, mix well and marinate for 15 minutes.

3.In frying pan, add oil and marinated chicken, cook until chicken is done & set aside.

4.In frying pan ,add oil, mushrooms and sauté for 1 minute.

5.Add capsicum and sauté for 1 minute.

6.Add red chili crushed, mix well & set aside.

How to Make White Sauce:


1.In wok, add butter and let it melt, add all-purpose flour and mix well for 1 minute. 

2.Gradually milk and mix continuously until smooth & sauce thickens.

3.Add dried oregano, black pepper powder, salt and cheddar cheese & mix well.
Assembling:

4.In white sauce, add stir-fried vegetables, cooked chicken, boiled shell pasta and give it a good mix.

5.Sprinkle dried oregano and serve.

Delicious White Sauce Chicken Pasta/Spaghetti is Ready.


Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe | Easy and Best Chicken Spaghetti's Recipe in Urdu |Creamy Chicken Spaghetti Recipe |Alfredo/Italian Chicken Spaghetti Recipe | Spaghetti with Cream Tomato Sauce Recipe | Pasta/Spaghetti in White Sauce

0 Comments