Donuts Recipe In Urdu and English In 2 Different Ways

 

Donuts Recipe In Urdu and English

Donuts Recipe In Urdu and English In 2 Different Ways

Simple Donut Recipe in urdu and English.

Donut Recipe without yeast in Urdu and English

1.Simple Donut Recipe without Cutter

Ingredients:

  • 1 cup warm milk (fresh )
  • 1 egg
  • 1/8 cup sugar
  • 2 tsp instant yeast
  • 2 & 3/4 cups bread flour o
  • 1/2 tsp salt
  • 2 tbsp butter
  • powdered sugar

How to make?

1.Mix all the ingredients after adding one mixture ,mix it properly then add second ingredient until dough shape is formed.

2.Knead it for 5 Minutes or until it .smooth.

3.Knead it until proper elastic develops in dough

4.Do the window panel test.

5.Place and grease the dough with oil on bowl.

6.Cover it and proof for 1 hour or until double in size

7.After proofing ,punch air out of dough.

8.Now form the dough in to the log.

9.Cut the dough in smaller pieces of your desired size.

1o.Each piece around 40-50 gram .12 pieces.

11.Shape the dough in balls ,tuck in and pinch edges to seal.

12.Lightly flatten the dough.

13.Poke hole on the center of dough using piping bag nozzle or plastic bottle cap if you don't have cutter.

14.After making the donut shapes cover the donuts and leave them for 15 minutes.

15.Deep fry the donuts until light brown, cook on low flame.

16.Your Delicious Donuts are ready ,style it with your favorite toppings chocolate or powdered sugar or strawberry cream what ever you like.


2.Donut Recipe IN Urdu

اجزاء:


1 کپ گرم دودھ (تازہ)

1 انڈا

1/8 کپ چینی

2 چمچ فوری خمیر

2 اور 3/4 کپ روٹی کا آٹا اے

1/2 چائے کا چمچ نمک

2 چمچ مکھن

باریک چینی



کیسے بنائیں؟


1. ایک مکسچر ڈالنے کے بعد تمام اجزاء کو مکس کریں، اسے اچھی طرح مکس کریں اور پھر دوسرا اجزاء شامل کریں جب تک کہ آٹے کی شکل نہ بن جائے۔


2. اسے 5 منٹ تک گوندھیں یا جب تک یہ ہموار نہ ہو جائے۔


3. اسے اس وقت تک گوندھیں جب تک کہ آٹے میں مناسب لچک پیدا نہ ہوجائے


4. ونڈو پینل ٹیسٹ کرو.


5. آٹے کو پیالے پر تیل سے رکھیں اور چکنائی دیں۔


6. اسے ڈھانپیں اور 1 گھنٹہ یا اس وقت تک ثبوت دیں جب تک کہ سائز میں دوگنا نہ ہو جائے۔


7.پروفنگ کے بعد، آٹے سے ہوا نکال دیں۔


8.اب لاگ میں آٹا بنائیں۔


9. آٹے کو اپنے مطلوبہ سائز کے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔


1o.ہر ٹکڑا تقریباً 40-50 گرام .12 ٹکڑے۔


11. آٹے کو گیندوں کی شکل دیں، اندر ٹک کریں اور کناروں کو چٹکی بھر کر سیل کریں۔


12. آٹے کو ہلکے سے چپٹا کریں۔


13. اگر آپ کے پاس کٹر نہیں ہے تو پائپنگ بیگ نوزل ​​یا پلاسٹک کی بوتل کی ٹوپی کا استعمال کرتے ہوئے آٹے کے بیچ میں سوراخ کریں۔


14. ڈونٹ کی شکلیں بنانے کے بعد ڈونٹس کو ڈھانپیں اور 15 منٹ کے لیے چھوڑ دیں۔


15. ڈونٹس کو ہلکے براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں، ہلکی آنچ پر پکائیں۔


16. آپ کے لذیذ ڈونٹس تیار ہیں، اسے اپنی پسندیدہ چاکلیٹ یا پاؤڈر چینی یا اسٹرابیری کریم کے ساتھ جو چاہیں اسٹائل کریں


3.No Yeast Donut Recipe:

Ingredients:

  • All purpose Flour- 1.5 cups (220 gm)
  • Powdered Sugar - 1/4 cup (40 gm)
  • Baking powder - 1 tsp
  • Baking soda - 1/4 tsp
  • Salt - 1pinch
  • Oil - 1/4 cup
  • Curd - 2 tbsp
  • Milk - 1/3 cup & 2 tbsp
  • Oil for frying
  • Melted chocolate ( dark/ milk / white) for coating

How to make?


1.Mix all the dry ingredients very well and then add oil and other ingredients gradually in dough and knead or mix it slowly with your hands.

2.Knead it for 5 minutes, apply bit of oil on dough ,Cover and rest it for 1 hour.

3.After proofing ,punch air out of dough.

4.Now form the dough in to the log.

5.Cut the dough in smaller pieces of your desired size.

6.Each piece around 40-50 gram .12 pieces.

7.Shape the dough in balls ,tuck in and pinch edges to seal.

8.Lightly flatten the dough.

9.Poke hole on the center of dough using piping bag nozzle or plastic bottle cap if you don't have cutter.

10.After making the donut shapes cover the donuts and leave them for 15 minutes.

11.Deep fry the donuts until light brown, cook on low flame.

Your Delicious Donuts are ready ,style it with your favorite toppings chocolate or powdered sugar or strawberry cream what ever you like.


4.No Yeast Donut Recipe In urdu:

۔اجزاء: تمام مقصد کا میدہ - 1.5 کپ (220 گرام) پاؤڈر چینی - 1/4 کپ (40 گرام) بیکنگ پاؤڈر - 1 چمچ بیکنگ سوڈا - 1/4 عدد نمک - 1 چٹکی تیل - 1/4 کپ دہی - 2 چمچ دودھ - 1/3 کپ اور 2 چمچ تلنے کے لیے تیل کوٹنگ کے لیے پگھلی ہوئی چاکلیٹ (گہرا/دودھ/سفید) کیسے بنائیں؟ 1.تمام خشک اجزاء کو اچھی طرح مکس کریں اور پھر آٹے میں آہستہ آہستہ تیل اور دیگر اجزاء ڈالیں اور اپنے ہاتھوں سے گوندھیں یا آہستہ آہستہ مکس کریں۔ 2. اسے 5 منٹ تک گوندھیں، آٹے پر تھوڑا سا تیل لگائیں، ڈھک کر 1 گھنٹہ آرام کریں۔ 3.پروفنگ کے بعد، آٹے سے ہوا نکال دیں۔ 4.اب لاگ میں آٹا بنائیں۔ 5. آٹے کو اپنے مطلوبہ سائز کے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔ 6. ہر ٹکڑا تقریباً 40-50 گرام .12 ٹکڑے۔ 7. آٹے کو گیندوں کی شکل دیں، اندر ٹک کریں اور کناروں کو چٹکی بھر کر سیل کریں۔ 8. آٹے کو ہلکے سے چپٹا کریں۔ 9. اگر آپ کے پاس کٹر نہیں ہے تو پائپنگ بیگ نوزل ​​یا پلاسٹک کی بوتل کی ٹوپی کا استعمال کرتے ہوئے آٹے کے بیچ میں سوراخ کریں۔ 10. ڈونٹ کی شکلیں بنانے کے بعد ڈونٹس کو ڈھانپیں اور 15 منٹ کے لیے چھوڑ دیں۔ 11. ڈونٹس کو ہلکے براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں، ہلکی آنچ پر پکائیں۔ آپ کے لذیذ ڈونٹس تیار ہیں، اسے اپنی پسندیدہ چاکلیٹ یا پاؤڈر چینی یا اسٹرابیری کریم کے ساتھ جو چاہیں اسٹائل کریں













0 Comments