Afghani/Namkeen Ghosht recipe | 1.Afghani Namkeen Ghosht Recipe by Chef Lubna|2.Afghani/Peshawari/Rosh Namkeen Ghosht Recipe by Kun Foods|3.Afghani/Peshawari/Rosh Namkeen Ghosht Recipe by kitchen with Amna in Urdu| 4.Afghani/Peshawari/Rosh Namkeen Ghosht Recipe by Baba Food Rcc|Eidul-Adha Recipes
1.Afghani Namkeen Ghosht Recipe by Chef Lubna
Ingredients:
500 g mutton
3 medium size tomatoes peeled and chopped
1 tbsp heaped ginger garlic paste
1/2 tbsp black pepper powder
1 tsp salt
1tbsp butter
4-5 green chilies
2-3 tbsp coriander leaves
1/3 cup oil
How to Cook?
1.Turn on flame ,take pressure cooker add oil ,when oil get heated add ginger garlic paste.
2.Saute for 30-35 sec, then add mutton pieces and cook it for 3-4 minutes until it changes color.
3.Now add chopped tomatoes, black pepper half of quantity, tomatoes chopped, green chilies and salt ,Mix it well.
4.Add 1 cup water and cover the lid for 1 pressure.
5.After 1 pressure cook the meat for another 10 minutes at low flame.
6.Now turn the flame high and burn the extra water.
7.Stir regularly for 3-4 minutes.
8.Fry until raw smell completely removed and water gets completely dried, add butter and left pepper during this time.
9.Fry nicely and Afghani/peshawari Namkeen Ghosht is ready.
1.Afghani Namkeen Ghosht Recipe by Chef Lubna In Urdu:
اجزاء:
500 گرام مٹن
3 درمیانے سائز کے ٹماٹر چھلکے اور کٹے ہوئے۔
1 چمچ ادرک لہسن کا پیسٹ
1/2 چائے کا چمچ کالی مرچ پاؤڈر
1 چمچ نمک
1 چمچ مکھن
4-5 ہری مرچیں۔
2-3 چمچ دھنیا کے پتے
1/3 کپ تیل
کیسے پکائیں؟
1. شعلہ آن کریں، پریشر ککر میں تیل ڈالیں، جب تیل گرم ہو جائے تو ادرک لہسن کا پیسٹ ڈالیں۔
2.30-35 سیکنڈ کے لیے بھونیں، پھر مٹن کے ٹکڑے ڈالیں اور اسے 3-4 منٹ تک پکائیں جب تک کہ اس کا رنگ نہ بدل جائے۔
3۔اب کٹے ہوئے ٹماٹر، کالی مرچ آدھی مقدار، ٹماٹر کٹے ہوئے، ہری مرچ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
4. 1 کپ پانی شامل کریں اور 1 پریشر کے لیے ڈھکن ڈھانپ دیں۔
5.1 پریشر کے بعد گوشت کو مزید 10 منٹ ہلکی آنچ پر پکائیں۔
6.اب شعلے کو اونچا کریں اور اضافی پانی کو جلا دیں۔
7.3-4 منٹ تک باقاعدگی سے ہلائیں۔
8. اس وقت تک بھونیں جب تک کہ کچی بو مکمل طور پر ختم نہ ہو جائے اور پانی مکمل خشک نہ ہو جائے، اس دوران مکھن اور کالی مرچ ڈال دیں۔
9. اچھی طرح بھونیں اور افغانی/پشاوری نمکین گھوشت تیار ہے۔
2.Afghani/Peshawari/Rosh Namkeen Ghosht Recipe by Kun Foods
Ingredients:
Mutton 3kg
Salt 2tsp
Ginger 1inch
Garlic 8cloves
Water 1ltr
Ghee 1cup
Flour for sealing pot
How to Cook?
1.In first step mix salt well in meat,after mixing meat add in a coking pot.
2.Now add ginger ,garlic and add liter water ,after 1 boil cover the lid with flour and cook it for 3 hours on slow heat.
3.After cooking for 3 hours , now in another pan heat the oil and add in the meat pot and cook it for 20 minutes.
2.Afghani/Peshawari/Rosh Namkeen Ghosht Recipe by Kun Foods In Urdu
اجزاء:
مٹن 3 کلو
نمک 2 چمچ
ادرک 1 انچ
لہسن 8 لونگ
پانی 1 لیٹر
گھی 1کپ
سگ ماہی برتن کے لیے آٹا
کیسے پکائیں؟
1. پہلے مرحلے میں گوشت میں نمک کو اچھی طرح مکس کریں، گوشت کو مکس کرنے کے بعد کوکنگ برتن میں ڈال دیں۔
2. اب ادرک، لہسن ڈالیں اور لیٹر پانی ڈالیں، 1 ابالنے کے بعد ڈھکن کو آٹے سے ڈھانپیں اور دھیمی آنچ پر 3 گھنٹے تک پکائیں۔
3.3 گھنٹے پکانے کے بعد اب ایک اور پین میں تیل گرم کریں اور گوشت کے برتن میں ڈال کر 20 منٹ تک پکائیں
3.Afghani/Peshawari/Rosh Namkeen Ghosht Recipe by kitchen with Amna
Ingredients:
Mutton 1/2 Kg
Oil 1/2 Cup
Ginger Garlic Paste 1 tbsp
Green Coriander 1 tbsp (Chopped)
Ginger 1 tsp (Chopped)
Green Chili 4 (Chopped)
Cumin and Coriander Powder 1 tbsp
Black Pepper 1 tsp (Crushed)
Salt 1/2 tsp
Water 2 Glass
How to Cook?
Step 1: Take a pot and add Oil and preheat it and then add Mutton and stir it and fry it for 2 minutes on high flame and then add Ginger Garlic Paste and stir it well and then add Salt, Black Pepper, Cumin and Coriander Powder and stir it on medium flame for 5 minutes.
Step 2: After that add 2 glass water and stir it and cover with lid and cook it for 1 hour on low flame.
Step 3: After that remove the lid and add Green Coriander, Ginger, Green Chili and stir it on high flame for 3 to 5 minutes. After that your peshawari Namkeen ghost is ready now dish out it and garnish with chopped Ginger and Green Coriander.
3.Afghani/Peshawari/Rosh Namkeen Ghosht Recipe by kitchen with Amna in Urdu
اجزاء:
مٹن 1/2 کلو
تیل 1/2 کپ
ادرک لہسن کا پیسٹ 1 کھانے کا چمچ
ہرا دھنیا 1 کھانے کا چمچ (کٹا ہوا)
ادرک 1 چائے کا چمچ (کٹی ہوئی)
ہری مرچ 4 (کٹی ہوئی)
زیرہ اور دھنیا پاؤڈر 1 کھانے کا چمچ
کالی مرچ 1 چائے کا چمچ (پسی ہوئی)
نمک 1/2 عدد
پانی 2 گلاس
کیسے پکائیں؟
مرحلہ 1: ایک برتن لیں اور تیل ڈال کر پہلے سے گرم کریں اور پھر مٹن ڈال کر ہلائیں اور تیز آنچ پر 2 منٹ تک بھونیں اور پھر ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح ہلائیں اور پھر نمک، کالی مرچ، زیرہ اور دھنیا پاؤڈر ڈالیں۔ اور درمیانی آنچ پر 5 منٹ تک ہلائیں۔
مرحلہ 2: اس کے بعد 2 گلاس پانی ڈال کر ہلائیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر 1 گھنٹے تک پکائیں۔
مرحلہ 3: اس کے بعد ڈھکن کو ہٹا دیں اور ہرا دھنیا، ادرک، ہری مرچ ڈالیں اور تیز آنچ پر 3 سے 5 منٹ تک ہلائیں۔ اس کے بعد آپ کا پشاوری نمکین بھوت تیار ہے اب اسے ڈش آؤٹ کریں اور کٹے ہوئے ادرک اور ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔
۔
Ingredients:
3kg meat /beef/mutton
1tbsp ginger garlic paste
1 cup oil
6 green Chilies
1/2kg Tomatoes
1/2tbsp whole Black pepper
1tbsp salt
How to Cook?
1.Take pressure cooker add 1 cup of oil and heat it, after a awhile add ginger garlic paste ,sauté it for 30-35 secs and add met in it.
2.Fry the meat until it changes the color and then add green chilies and add 1/2kg tomatoe,1 medium onion sliced half , 8-10 cloves of garlic ,1/2tbsp whole black pepper and then add 1tbsp salt with 1 glass of water.
3.Now cover the lid of cooker and cook 3 minutes on high flame then 20 minutes on low flame.
4.Now after 23 minutes, remove the lid and remove the peel of tomatoes and fry it for 4 minutes further.
5.Now add 4-6 green chilies and 1/2tsp black pepper and cover the lid for 1 minute and turn off the flame .
Delicious Peshwari/Afghani Namkeen Ghosht is ready.
4.Afghani/Peshawari/Rosh Namkeen Ghosht Recipe by Baba Food Rcc
اجزاء:
3 کلو گوشت / گائے کا گوشت / مٹن
1کھانے کا چمچ ادرک لہسن کا پیسٹ
1 کپ تیل
6 ہری مرچیں۔
1/2 کلو ٹماٹر
1/2 چمچ پوری کالی مرچ
1 چمچ نمک
کیسے پکائیں؟
1. پریشر ککر میں 1 کپ تیل ڈال کر گرم کریں، تھوڑی دیر بعد ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر 30 سے 35 سیکنڈ تک بھونیں اور اس میں میٹ ڈال دیں۔
2. گوشت کو اس وقت تک بھونیں جب تک کہ اس کا رنگ نہ بدل جائے اور پھر ہری مرچیں ڈالیں اور 1/2 کلو ٹماٹر، 1 درمیانی کٹی ہوئی پیاز، 8 سے 10 لونگ لہسن، 1/2 کھانے کا چمچ پوری کالی مرچ اور پھر 1 چائے کا چمچ نمک 1 گلاس کے ساتھ ڈالیں۔ پانی.
3.اب ککر کا ڈھکن ڈھانپیں اور تیز آنچ پر 3 منٹ اور پھر ہلکی آنچ پر 20 منٹ پکائیں۔
4. اب 23 منٹ کے بعد ڈھکن ہٹا دیں اور ٹماٹر کا چھلکا اتار کر 4 منٹ مزید بھونیں۔
5. اب 4-6 ہری مرچیں اور 1/2 چائے کا چمچ کالی مرچ ڈال کر 1 منٹ کے لیے ڈھکن ڈھانپ کر آگ بند کر دیں۔
مزیدار پشاوری/افغانی نمکین گھوشت تیار ہے۔
0 Comments