Chicken Curry Recipe in Urdu and English
Ingredients:
- 1/2 kg Chicken
- 1 large Onion ground
- Oil as required
- 1tsp red chili powder
- 1tsp Turmeric Powder
- 1tsp Garam Masala
- 1tsp coriander powder
- 1/2tsp Black Pepper
- Salt as required
- 1tbsp Ginger Garlic paste
- 1 Cup Yogurt
- Water as required
How to make?
- Heat the pan , and grind the onions ad in it.
- When the onions slowly turns to light brown add ginger garlic paste.
- When aroma starts add red chili powder, crushed red chili, black pepper ,garam masala, salt ,turmeric and all spices ,cook them for 2-3 minutes.
- Now at this point add chicken ,and cook for 10 minutes ,after chicken becomes golden add yogurt and cook it on light flame with lid on.
- Now after 15 minute check the curry ,and fry it until oil becomes visible .
- Now at this point add water as you want to make gravy.
- You can garnish it with green chilies and fresh coriander.
- Your Delicious Chicken Curry is Ready.
Benefits of Chicken Meat:
- Chicken Meat is one of the High Protein meat in its Levels.
- Helps in reducing weight.
- Chicken Meat is enriched with Vitamins and Minerals that helps our body to function properly in daily life
- Reduce the chances of cancer
- Chicken Meat helps in Reducing Cholesterol level.
- Helps in Controlling of Blood Pressure
- IF you consume chicken meat on daily basis ,its Essential for Healthy Skin.
- Acts as Natural Anti-Depressant.
- Chicken soup helps in Common Cold Relief
Chicken Curry Recipe in Urdu
اجزاء:
1/2 کلو چکن
1 بڑی پیاز
تیل حسب ضرورت
1 چمچ سرخ مرچ پاؤڈر
1 چمچ ہلدی پاؤڈر
1 چمچ گرم مسالہ
1 چمچ دھنیا پاؤڈر
1/2 چائے کا چمچ کالی مرچ
نمک حسب ضرورت
1کھانے کا چمچ ادرک لہسن کا پیسٹ
1 کپ دہی
پانی حسب ضرورت
کیسے بنائیں؟
پین کو گرم کریں، اور اس میں پیاز کے اشتہار کو پیس لیں۔
جب پیاز دھیرے دھیرے ہلکے براؤن ہونے لگے تو ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال دیں۔
جب خوشبو آنے لگے تو اس میں لال مرچ پاؤڈر، پسی ہوئی لال مرچ، کالی مرچ، گرم مسالہ، نمک، ہلدی اور تمام مصالحے ڈال کر 2 سے 3 منٹ تک پکائیں۔
اب اس مقام پر چکن ڈالیں، اور 10 منٹ تک پکائیں، چکن سنہری ہونے کے بعد دہی ڈالیں اور ڈھکن لگا کر ہلکی آنچ پر پکائیں۔
اب 15 منٹ کے بعد سالن کو چیک کریں اور تیل نظر آنے تک بھونیں۔
اب اس مقام پر پانی ڈالیں جیسا کہ آپ گریوی بنانا چاہتے ہیں۔
آپ اسے ہری مرچ اور تازہ دھنیا سے گارنش کر سکتے ہیں۔
آپ کی مزیدار چکن کری تیار ہے۔
:مرغی کے گوشت کے فوائد
چکن کا گوشت اپنی سطح میں اعلیٰ پروٹین والے گوشت میں
سے ایک ہے۔
وزن کم کرنے میں مدد کرتا ہے۔
چکن کا گوشت وٹامنز اور معدنیات سے بھرپور ہوتا ہے جو ہمارے جسم کو روزمرہ کی زندگی میں صحیح طریقے سے کام کرنے میں مدد کرتا ہے۔
کینسر کے امکانات کو کم کریں۔
چکن کا گوشت کولیسٹرول کی سطح کو کم کرنے میں مدد کرتا ہے۔
بلڈ پریشر کو کنٹرول کرنے میں مدد کرتا ہے۔
اگر آپ روزانہ کی بنیاد پر مرغی کا گوشت کھاتے ہیں تو یہ صحت مند جلد کے لیے ضروری ہے۔
قدرتی اینٹی ڈپریسنٹ کے طور پر کام کرتا ہے۔
چکن سوپ عام سردی سے نجات میں مدد کرتا ہے۔
0 Comments